LLDP_INTERFACE_REM_CHANG error occurred on CE12800

Created: Jul 10, 2019 22:51:27Latest reply: Jul 11, 2019 16:32:03 71 2 0 0
  Rewarded Hi-coins: 0 (problem resolved)

Hi there, I found plenty of logs on my switch. From the logs, it seems that there are some problems about the LLDP, Could you guys share some advises.

appreciate for any suggestions. I’ll post the logs below:

 

Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01LLDP/4/LLDP_INTERFACE_REM_CHANG (l):CID=0x80b404db;Neighbor information of the interface was changed. (Interface=100GE1/0/10, Action=deleted, Added=0, Deleted=1)

 

Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01IFNET/2/linkDown_active(l):CID=0x807a0405-alarmID=0x08140033;The interface status changes. (ifName=100GE1/0/10.2002, AdminStatus=UP, OperStatus=DOWN, Reason=The main interface is down, mainIfname=100GE1/010)


Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01IFNET/2/linkDown_active(l):CID=0x806c0415-alarmID=0x08514003;The interface status changes. (ifName=100GE1/0/10.2001, AdminStatus=UP, OperStatus=DOWN, Reason=The main interface is down, mainIfname=100GE1/0/10)


Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01LLDP/4/LLDP_REMTABLECHANGE(l):CID=0x80a224db;LLDP neighbor information was changed. (Added=0, Deleted=0, Dropped=0, Aged=1)


Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01IFNET/2/linkDown_active(l):CID=0x807a0405-alarmID=0x08530103;The interface status changes. (ifName=100GE1/0/10, AdminStatus=UP, OperStatus=DOWN, Reason=Interface physical link is down, mainIfname=100GE1/0/10)


Jun 3 2019 13:43:07+03:00 HQ-3 %%01DEVM/3/hwLocalFaultAlarm_active(l):CID=0x80fc04ab-alarmID=0x081220d2;The local fault alarm has occurred. (IfIndex=26, IfName=100GE1/0/10)

 

Thanks.


  • x
  • convention:

Featured Answers
Admin Created Jul 10, 2019 22:52:15 Helpful(0) Helpful(0)

@sim_157 Hi,
From the logs you provided, it seems that there are some problems with the physical links.
you can check the interface up time to confirm if it matches the failure time from the logs.
If this link is a fiber connection, you can also check the transceiver parameter to check if this is caused by the fault of the transceiver.
You can try to replace the physical link first.
  • x
  • convention:

All Answers
chenhui Admin Created Jul 10, 2019 22:52:15 Helpful(0) Helpful(0)

@sim_157 Hi,
From the logs you provided, it seems that there are some problems with the physical links.
you can check the interface up time to confirm if it matches the failure time from the logs.
If this link is a fiber connection, you can also check the transceiver parameter to check if this is caused by the fault of the transceiver.
You can try to replace the physical link first.
  • x
  • convention:

Argentym Created Jul 11, 2019 16:32:03 Helpful(0) Helpful(0)

@sim_157 While Chenhui told you what might be the reason, but if there is no problem with a transceiver. You might consider looking camera video when the first alarm was generated. May well be that there was some works in the server room that have affected you indirectly.
  • x
  • convention:

Reply

Reply
You need to log in to reply to the post Login | Register

Notice: To protect the legitimate rights and interests of you, the community, and third parties, do not release content that may bring legal risks to all parties, including but are not limited to the following:
  • Politically sensitive content
  • Content concerning pornography, gambling, and drug abuse
  • Content that may disclose or infringe upon others ' commercial secrets, intellectual properties, including trade marks, copyrights, and patents, and personal privacy
Do not share your account and password with others. All operations performed using your account will be regarded as your own actions and all consequences arising therefrom will be borne by you. For details, see " Privacy."
If the attachment button is not available, update the Adobe Flash Player to the latest version!

Login and enjoy all the member benefits

Login
Fast reply Scroll to top