How to clear iStack config from a s5700

Created: Nov 24, 2014 13:29:58Latest reply: Nov 27, 2014 10:07:58 14849 2 0 0

Hello all,

 

I have a pair of S5700-LI that I have configured as an iStack.

 

I would like completely reset the switches to factory default including the stack config.

I can't work out how to do this. I have tried to:

reset saved-config

booting into rommon and deleting vrpcfg.zip

delete vrpcfg.zip from the switch once booted.

The stack config does not seem to be saved in the vrpcfg.zip

every time I reboot and run "display stack current-config" I still have the same stack configuration.

I can't find and option to configure "undo stack enable" or anything like that.

 

How do I clear the stack config?

 

Thanks, Simon 

  • x
  • convention:

Busy_with_lazy_mind     Created Nov 24, 2014 17:44:18 Helpful(0) Helpful(0)

There are two ways to splitting stack accord to different stack mode(service port mode, stack card mode).

1. Using service port

  • Run the system-view command to enter the system view.
  • Run the interface stack-port member-id/port-id command to enter the logical stack port view.
  • Run the shutdown interface { interface-type interface-number1 [ to interface-type interface-number2 ] } &<1-10> command to disable physical member ports.
  • Run the undo port interface { interface-type interface-number1 [ to interface-type interface-number2 ] } &<1-10> enable command to restore physical member ports to service ports.
  • Run the quit command to exit from a logical stack port.
  • Run the stack slot slot-id renumber 0 command to restore the stack ID of a member switch to the default value 0.
  • Power off all the member switches.
  •  

    2. Using stack card.

  • Run the system-view command to enter the system view.
  • Run the stack slot slot-id renumber 0 command to restore the stack ID of a member switch to the default value 0.
  • Power off all the member switches.
  • Remove the stack card.
  •  

    • x
    • convention:

    simonosullivan     Created Nov 27, 2014 10:07:58 Helpful(0) Helpful(0)

    Thanks for that. Have performed those commands.

    The stack led on the front of both of the switches still flashes on and off constantly. If the stack was disabled I would have thought this light should be off?

     

    Can you confirm that the stack config is fully cleared?

     

    If I go "display stack current-configuration" and "display stack" this is the result:

    ---------------current-configuration on slot 0 Begin---------------
    stack enable
    stack slot 0 renumber 0
    stack slot 0 priority 100
    stack reserved-vlan 4093
    stack timer mac-address switch-delay 10

    interface stack-port 0/1

    interface stack-port 0/2
    ---------------current-configuration on slot 0 End-----------------

     

    <HUAWEI>display stack
    Stack topology type: Link
    Stack system MAC: 1051-7248-c114
    MAC switch delay time: 10 min
    Stack reserved vlan: 4093
    Slot of the active management port: --
    Slot      Role        Mac address      Priority   Device type
    -------------------------------------------------------------
        0     Master      1051-7248-c114   100        S5700-28X-LI-AC

     

     

    Thanks very much for your help,

     

    Simon

     

     

     

     

     

    • x
    • convention:

    Reply

    Reply
    You need to log in to reply to the post Login | Register

    Notice: To protect the legitimate rights and interests of you, the community, and third parties, do not release content that may bring legal risks to all parties, including but are not limited to the following:
    • Politically sensitive content
    • Content concerning pornography, gambling, and drug abuse
    • Content that may disclose or infringe upon others ' commercial secrets, intellectual properties, including trade marks, copyrights, and patents, and personal privacy
    Do not share your account and password with others. All operations performed using your account will be regarded as your own actions and all consequences arising therefrom will be borne by you. For details, see " Privacy."
    If the attachment button is not available, update the Adobe Flash Player to the latest version!
    Fast reply Scroll to top