G-PON MA5603T + EchoLife HG8247 + Multicast HDTV problem

Created Mar 20, 2014 12:04:05Latest reply Sep 24, 2018 15:01:21 3437 7 0 0

Trying to configure multicast on the specified topic in the equipment. 

UP on OLT Multicast VLAN to work mode igmp_snooping. 
Added service port with maximum Band Width Traffic Profile. 
Add igmp user with Unlimited Band Width. 
Add User Multicast VLAN and add in Program Profile 2 channal. 
1 in SDTV 
2 in HDTV 
SDTV works fine, but channel in HDTV works with many "freeze image".

Anyone can help me, where can be the problem? 
May need some kind of license?) 
Iperf between multicast streamer and equipment included in the port HG8247 with multicast Vlan shows excellent bandwidth.
Thanks a lot.

  • x
  • convention:

Sophoni  Moderator   Created Mar 25, 2014 18:06:02 Helpful(0) Helpful(0)

don't know EchoLife HG8247, I just can find other help to try.
  • x
  • convention:

sden     Created Mar 25, 2014 18:17:38 Helpful(0) Helpful(0)

Reply 2 #

Problem not with ONU HG8247 etc... 

problem with play multicast with big bitraid via GPON (MA5603T)

  • x
  • convention:

sden     Created Mar 25, 2014 18:20:21 Helpful(0) Helpful(0)

Reply 3 #

i test on HG8247 and HG850a ONU 

identical problems.

  • x
  • convention:

user_114695  Novice   Created Mar 26, 2014 09:38:29 Helpful(0) Helpful(0)

you can use the command below to check the HDTV bandwidth when you test HDTV channel.    and another way to test, you can connect the STB to the upper layer switch, to check whether the HDTV work fine or not without GPON.

 

 

huawei#display multicast flow-statistic                            
{ index<K>|ip<K>|ipv6<K>|uplink-port<K>|vlan<K> }:vlan                                       
{ vlanid<U><1,4093> }:1
{ ip<K>|ipv6<K> }:ip                                                                   
{ ip-addr<I><X.X.X.X> }:224.1.1.1
{ <cr>|sourceip<K> }:                                              
                                                                               
  Command:                                                                     
          display multicast flow-statistic vlan 1 ip 224.1.1.1  

  • x
  • convention:

sden     Created Mar 26, 2014 12:59:04 Helpful(0) Helpful(0)

Quote 5 #

you can use the command below to check the HDTV bandwidth when you test HDTV channel.    and another way to test, you can connect the STB to the upper layer switch, to check whether the HDTV work fine or not without GPON.

 

 

huawei#display multicast flow-statistic                            
{ index<K>|ip<K>|ipv6<K>|uplink-port<K>|vlan<K> }:vlan                                       
{ vlanid<U><1,4093> }:1
{ ip<K>|ipv6<K> }:ip                                                                   
{ ip-addr<I><X.X.X.X> }:224.1.1.1
{ <cr>|sourceip<K> }:                                              
                                                                               
  Command:                                                                     
          display multicast flow-statistic vlan 1 ip 224.1.1.1  

y00140103 Post On 2014-03-26 09:38:29

Without GPON HDTV work fine.

When bitrade ~ "Multicast flow statistic result: 9072(kbps)" i see "freeze image".

When "Multicast flow statistic result: 7696(kbps)" work fine.

That IGMP Realtime Traffic for my HD Chanel  8)



SDTV bitrade ~ 2984(kbps) - 3112(kbps).

I use IGMP Snooping.

DBA Profile on T-CONT:

T-CONT type                   = Maximum Bandwidth
Maximum Bandwidth (kbit/s)   = 32768

 On Service Port

traffic profile:

Name                                   = FTTx
Alias                                   = 
CIR (kbit/s)                           = 20480
CBS (bytes)                             = 657360
PIR (kbit/s)                           = 40960
PBS (bytes)                             = 657360
Outer Priority                         = 1
Outer Copy Priority                     = Assign Priority
Inner Priority                         = 0
Inner Copy Priority                     = Assign Priority
Index of Inner Priority Mapping Profile = 1
Priority Policy                         = Tag-In-Package
Traffic Color Mode                     = color-blind

Where can be the problem i don`t know 8(

  • x
  • convention:

user_114695  Novice   Created Mar 26, 2014 13:53:26 Helpful(0) Helpful(0)

advise to contact Huawei TAC to check it. Maybe they can find something wrong

  • x
  • convention:

Mysterious.color  Novice   Created Sep 24, 2018 15:01:21 Helpful(0) Helpful(0)

  • x
  • convention:

find what you love and let it kill you.

Responses

Reply
You need to log in to reply to the post Login | Register

Notice:To ensure the legitimate rights and interests of you, the community, and third parties, do not release content that may bring legal risks to all parties, including but not limited to politically sensitive content, content concerning pornography, gambling, drug abuse and trafficking, content that may disclose or infringe upon others' intellectual properties, including commercial secrets, trade marks, copyrights, and patents, and personal privacy. Do not share your account and password with others. All operations performed using your account will be regarded as your own actions and all consequences arising therefrom will be borne by you. For details, see“ Privacy Policy.”
If the attachment button is not available, update the Adobe Flash Player to the latest version!
Fast reply Scroll to top